2010-11-24 11:54:49• hírek • Szatmar.ro

Edzőjéért is játszik a címvédő Inter

A labdarúgó Bajnokok Ligája ötödik fordulójának keddi játéknapjával ellentétben szerdán egyik csapat sem úgy léphet pályára, hogy már bebiztosította továbbjutását. Miközben a Manchester United és a Barcelona közel áll ehhez, az A és a D csoportban matematikailag még bárki továbbjuthat, a B és a C jelű kvartettben pedig három-három sztárgárda is öldökli egymást.

Papíron az A csoport tartogatja a legtöbb izgalmakat, ám ez relatív, mert a Werder Bremen, figyelembe az utóbbi hetek formáját, nem igazán táplálhat vérmes reményeket, a továbbjutáshoz ugyanis le kellene győznie a Tottenhamet és az Intert. Ám Thomas Schaaf vezetőedző hihetetlen helyzetben van: a White Hart Line-en nem kevesebb, mint 11 (!!) emberére nem számíthat: a sérült Arnautovic, Pasanen, Naldo, Silvestre, Wesley, Borowsky, Pizarro és az eltiltott Frings alapembernek számít, rajtuk kívül pedig Vander és Schindler is sérült, így a kispadon három ifijátékos is helyet kap. Ilyen körülmények között, a németeknek szinte esélyük sincs Londonban, még akkor sem, ha a hazaiak két legjobbja, Bale és van der Vaart nem teljesen egészséges.

Nincs könnyű helyzetben a címvédő Inter sem, amely a Werderével vetekedő sérültlistával rendelkezik (Coutinho, Chivu, Milito, Obi, Samuel, Maicon, Muntari, Cesar), a Twente ellen pedig Rafa Benitez edző széke a tét: mivel a milánóiak az utóbbi öt meccsüket nem tudták megnyerni (három vereség, két döntetlen), a hét elején a vezetők egyértelművé tették, amennyiben nem győzik le a hollandokat, akkor Benitez új csapatot kereshet. A Twente az utóbbi két bajnokiját elvesztette ugyan, de ez volt az két első veresége Eredivisiében, ahol a második helyen áll és önbizalommal telve várja a milánói meccset, ahol győzelem esetén megelőzheti a címvédőt.


Enschedében 2-2-re végzett egymással az Inter és a Twente fotó: fctwente.com
Enschedében 2-2-re végzett egymással az Inter és a Twente fotó: fctwente.com


A B csoportban Gelsenkirchenben igazi presztízscsatát rendeznek, hiszen a német Schalke a francia Lyont fogadja. A két náció közötti rivalizálás mellett a két gárda is nagy harcban van: a gallok 9 ponttal vezetnek a csoportban, de a hét pontos germánok egy győzelem esetén megelőzhetik őket. Bár a bajnokságban mindkét gárda botladozik, az utóbbi hetekben mintha kezdenének magukra találni. Ami a hiányzókat illeti, a hazaiak a legjobb csapatukat küldhetik pályára, míg a vendégeknél Cris sérült, Lopez és Cissokho játéka kérdéses.

A két fenti csapatnak azért kell igyekeznie, mert mögöttük a hat pontos Benfica támadásra kész: amennyiben győzni tud Izraelben a sérülésektől tizedelt (Jadin, Zahavi, Kende, Badir, Sahar játéka kérdéses, Toama, Lala és Rocchi pedig sérült) Hapeol ellen, akkor valamelyikőjüket biztosan megelőzi, az utolsó fordulóban pedig a lisszaboniak a Schalkét fogadják.

A C csoportban a Manchester Unitednek egy pontot kell szereznie Glasgow-ban ahhoz, hogy bebiztosítsa továbbjutását és erre minden esélye meg is van, hisz a Rangers elsősorban védekezésben remekelt idén. Érdekesség, hogy a bajnokságban a skótok csak egyszer, az angolok még egyszer sem kaptak ki, így az önbizalommal egyik fél részéről sem lehet gond.

Ez a kijelentés viszont biztosan nem igaz a Bursasporra, amely ugyan a török bajnokságban csak nemrég szenvedte el első vereségét, ám a BL-ben eddig nem hogy pontot, de még gólt sem szerzett. Kapott viszont kilencet. Ennek majdnem a felét, azaz négyet rögtön az első fordulóban a Valencia rámolta be nekik Törökországban, így hát a „denevérek" hazai pályán méltán reménykedhetnek egy újabb győzelemben. Amely, abban az esetben, ha a Rangers nem tud nyerni, a továbbjutást jelentené számukra.


Az Old Traffordban nem esett gól a ManU és a Rangers között fotó: rangers.co.uk
Az Old Traffordban nem esett gól a ManU és a Rangers között fotó: rangers.co.uk


Szintén a továbbjutást jelentené az idei kiírás meglepetéscsapatának, a Köbenhavnak egy kazanyi döntetlen. Erre pedig minden esélye megvan, legalábbis a statisztika szerint, mivel a Rubin eddigi öt hazai BL-meccsén egyaránt pontosztozkodás született. A dánok mellesleg elképesztő formában fociznak hazájuk pontvadászatában: 17 meccs után még veretlenek és már 19 ponttal vezetnek. Eközben a Rubin egy hosszú szezon végén a harmadik helyen végzett:és azt már a Szpartak Moszkva keddi meccsén is láthattuk: a tavasz-őszi rendszerben szereplő orosz csapatok igencsak elfáradtak a végére.

Szinte hihetetlen, de a Barcelona egy egy éves nyeretlenségi sorozatot szeretne megszakítani szerda este: a katalánok utoljára 2009 december 12.-én nyertek idegenben BL-meccset Kijevben. Egy athéni győzelemmel be is betonoznák továbbjutásukat, miközben a Panathinaikosznak is égető szüksége lenne egy diadalra, hogy legalább az Európa-kupás helyet megcsípje.

Szerdai program:
A csoport:

Inter - Twente 21.45
Tottenham - Werder Bremen 21.45

B csoport:
Schalke - Lyon 21.45 DigiSport.hu
Hapoel Tel-Aviv - Benfica 21.45

C csoport:
Glasgow Rangers - Manchester United 21.45
Valencia - Bursaspor 21.45

D csoport:
Rubin Kazany - Köbenhavn 19.30 DigiSport.hu
Panathinaikosz - Barcelona 21.45 TVR1

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: